Hur installerar man ett wordpress-tillägg?

Hur installerar man ett wordpress-tillägg?

WordPress är den största plattformen för att skapa sidor idag medför det att det finns en mycket stor community runt det. Du kan hitta mängder av olika tillägg och teman för att lösa det problem som du vill lösa. Har man lite tekniska kunskaper och lägger ner en del tid kan du ganska enkelt komma igång och göra en simpel hemsida med WordPress på egen hand.

I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du installerar ett tillägg i WordPress och förklara varför dessa kan vara mycket nödvändiga.

Vad är WordPress-tillägg bra för?

WordPress-tillägg är precis som det låter, ett tillägg till din WordPress-sida. Dessa kan vara bra ifall du söker efter en speciell funktion som inte WordPress erbjuder.

Ett exempel kan vara ifall du vill visa ett Facebook flöde, detta är inte tillgängligt direkt efter ny wordpress-installation utan kräver ett tillägg för att det ska vara möjligt(Om du inte vill koda ihop det på egen hand).

Hur installerar jag ett WordPress-tillägg?

Det finns två sätt att installera ett tillägg på, antingen genom att ladda ner det direkt från admin-panelen eller att ladda upp ett plugin som du laddat ner på annat håll. Dessa två vägar är båda mycket simpla och tar bara någon minut.

1. Installera i admin-panelen

För att installera ett tillägg rakt i admin-panelen går du först på “lägg till” under menyalternativet “tillägg” till vänster. Sedan är det bara att söka efter tillägget du vill installera uppe till höger. När du hittar det rätta tillägget är det bara att klicka på knappen “installera” och stanna kvar på sidan tills installationen är klar. En ny knapp “Aktivera” kommer att dyka upp, när du klickar på den kommer tillägget att aktiveras.

2. Installera nedladdat WordPress-tillägg

Om du istället har hittat ett plugin någon annanstans och vill installera det eller att ditt tillägg du vill installera inte finns då du söker efter det, kan det vara aktuellt att installera det manuellt. Detta är även mycket enkelt man om man inte är van kan det vara lätt att missa den rätta kappen.

För att göra detta går du också in på samma sida som där du söker efter tillägg men trycker på den gråa knappen högst upp bredvid titeln. Då dyker en ruta upp där du kan ladda upp det tillägg du vill installera. Tänk på att du ska ladda upp en zip-fil och inte en mapp, alltså du ska inte packa upp zip-filen som du laddar ner.

Behöver du hjälp med din hemsida?

Behöver du hjälp att skapa en ny hemsida eller uppdatera en befintlig? Vi på Sino Media hjälper dig med detta. Kontakta oss nu för att få veta mer om dina möjligheter.

Kontakta oss